Beroemd worden. Peter Paul Rubens

Individuele bezoekers - Lezing

Lezing van Prof. Dr. Nils Büttner op 10 april 2022.

De tentoonstelling ‘Becoming Famous. Peter Paul Rubens’ loopt van 22 oktober 2021 tot 20 februari 2022 in de Staatsgalerie Stuttgart. Curator Nils Büttner licht de tentoonstelling toe en hij presenteert ontdekkingen die tijdens het onderzoek werden gemaakt, met name over de Italiaanse periode van de kunstenaar.

Als een drijvende kracht achter het Corpus Rubenianum, als auteur van dé standaard Rubensbiografie én als tentoonstellingscurator kent Nils Büttner de kunstenaar intussen in al zijn gedaantes. Hoe slaagt Rubens er in om te blijven verrassen? Nieuwe ontdekkingen en onderzoek maken dat Rubens niet zomaar beroemd is, maar dat hij het steeds blijft worden. Een proces waaraan Büttner met ‘Beroemd worden. Peter Paul Rubens’ opnieuw maar al te graag medeplichtig is. 

 

Praktisch

  • Locatie: Rubenianum, Kolveniersstraat 20, 2000 Antwerpen
  • Prijs: € 5. Gratis voor Vrienden van het Rubenshuis en donors van het Rubenianum Fund.

Koop hier uw ticket

Deze lezing wordt opgenomen. Met de aankoop van een ticket verklaart u zich akkoord.

Opgelet: omwille van corona wordt de lezing van Prof. Dr. Nils Büttner (Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart) van 5 december 2021 verplaatst naar 10 april 2022. Mensen die al een ticket kochten, worden afzonderlijk gecontacteerd. Hun ticket blijft geldig.