Collecties online

De collecties van het Rubenianum zijn digitaal gebundeld in drie onderdelen: de online catalogus voor een ontsluiting van de analoge collecties, het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard Online, en RKDimages. Deze online bronnen worden voortdurend aangevuld en up-to-date gehouden en zijn onontbeerlijk voor wetenschappelijk onderzoek.

Catalogus Online

De catalogus online is de sleutel tot de analoge onderzoekscollecties van het Rubenianum. Via de zoekingang "Bibliotheek en documentatie" vindt u bibliografische referenties van zowel boeken als artikelen, en verwijzingen naar de documentatiemappen en kunsthistorische archieven. Een gedetailleerde inhoudelijke ontsluiting op kunstenaarsnamen, collecties en thema's zorgt voor extra zoekmogelijkheden via de zoeksleutel "Onderwerpen". Via de zoekingang "Archieven" vindt u archiefbeschrijvingen en detailinventarissen. Op deze pagina leest u meer over de online dienstverlening.

Corpus Rubenianum Ludwig Burchard Online

Het Rubenianum biedt u een compleet overzicht van alle volumes van het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard aan, waarin aangeduid is welke volumes nog gepubliceerd moeten worden of al gepubliceerd zijn. Een deel van de reeds gepubliceerde volumes zijn gedigitaliseerd en kunt u downloaden. Het project "Corpus Rubenianum Ludwig Burchard Online" (2013-2016) verrijkt de digitale boekdelen door links te leggen naar kunstwerkbeschrijvingen en afbeeldingen in RKDimages.

Kunstwerkdocumentatie Online

Het Rubenianum werkt mee aan de database RKDimages van het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. U vindt er kunstwerkbeschrijvingen van schilderijen, tekeningen, sculptuur, grafiek en wandtapijten uit de Vlaamse kunst van voor 1800. De beschrijvingen bevatten onder meer herkomstinformatie en literatuurverwijzingen en zijn geïllustreerd met digitale afbeeldingen uit de analoge en digitale Rubenianumcollecties.