Collecties online

De collecties van het Rubenianum zijn digitaal gebundeld in drie onderdelen: de collectiecatalogus voor een ontsluiting van de onderzoekscollecties on site, het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard Online en RKDimages. Deze online bronnen worden voortdurend aangevuld en up-to-date gehouden en zijn onontbeerlijk voor wetenschappelijk onderzoek.

Catalogus Online

De catalogus online is de sleutel tot de onderzoekscollecties van het Rubenianum.

  • Via "Zoeken in bibliotheek en documentatie" vindt u bibliografische referenties van publicaties terug, zowel van analoge boeken en artikelen, als van elektronische documenten en online databanken. Daarnaast vindt u er ook verwijzingen naar de documentatiemappen en kunsthistorische archieven terug. De gedetailleerde inhoudelijke ontsluiting op kunstenaars en verzamelingen en op trefwoorden uit de Art and Architecture Thesaurus (AAT) en iconografische thema's zorgt voor extra zoekmogelijkheden via de zoeksleutel "Onderwerpen".
  • Via "Zoeken in archieven" vindt u archiefbeschrijvingen en detailinventarissen van onze kunsthistorische archieven.

Op deze pagina leest u meer over de online dienstverlening.

Corpus Rubenianum Ludwig Burchard Online

Het Rubenianum biedt u een compleet overzicht van alle volumes van het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard aan, waarin aangeduid is welke volumes nog gepubliceerd moeten worden of al gepubliceerd zijn. Volumes die meer dan 15 jaar geleden gepubliceerd werden, zijn gedigitaliseerd en kunt u downloaden. Het project "Corpus Rubenianum Ludwig Burchard Online" (2013-2016 e.v.) verrijkt deze digitale boekdelen door links te leggen naar kunstwerkbeschrijvingen en afbeeldingen in RKDimages.

Kunstwerkdocumentatie Online

Het Rubenianum werkt mee aan de database RKDimages van het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. U vindt er kunstwerkbeschrijvingen van schilderijen, tekeningen, sculptuur, grafiek en wandtapijten uit de Vlaamse kunst van voor 1800. De beschrijvingen bevatten onder meer herkomstinformatie en literatuurverwijzingen en zijn geïllustreerd met digitale afbeeldingen uit de analoge en digitale Rubenianumcollecties.