Leeszaal

Kunsthistorisch onderzoek in de leeszaal van het Rubenianum

De leeszaal van het Rubenianum is voor iedereen vrij toegankelijk. Met een lezerskaart kunt u online boeken en documentatie opvragen en ter plaatse inkijken. De leeszaal van het Rubenianum is voor iedereen vrij toegankelijk. Met een lezerskaart kunt u online boeken en documentatie opvragen en ter plaatse inkijken. Neem voor uw bezoek het leeszaalreglement door.

Algemeen

De leeszaal is voor iedereen vrij toegankelijk. U bent er welkom van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.20 uur. Informatie over onze sluitingsdagen vindt u hier
Stukken worden na online aanvraag door onze medewerkers beschikbaar gesteld in de leeszaal. Ontlenen is niet mogelijk. Recente tijdschriften, boeken en catalogi en enkele referentiewerken zijn vrij raadpleegbaar. 

De leeszaal bevindt zich op de eerste verdieping van het bibliotheekgebouw aan de Kolveniersstraat 20. Met de lift is ze ook voor rolstoelgebruikers bereikbaar. 

 

Lezerskaart

Om de collecties op te vragen of te raadplegen hebt u een lezerskaart nodig: de A-kaart. Zich inschrijven als lezer kan ter plaatse met uw e-ID of via het online registratieformulier. Een A-kaart is aan het onthaal te koop voor de eenmalige som van 3 euro. Het lidmaatschap van het Rubenianum blijft gratis. Met dit lidmaatschap krijgt u toegang tot de online dienstverlening van het Rubenianum.

 

Materiaal opvragen

Hebt u de gewenste titel of documentatiemap gevonden in de bezitscatalogus? Voor een documentaanvraag logt u je in met de cijfercode van je A-kaart als identificatie en uw geboortedatum (dd/mm/jjjj) als wachtwoord. 

 

Bijzondere collecties raadplegen

Voor sommige collectiestukken of bijzondere collecties kunnen bijzondere voorwaarden gelden. Meer informatie ter plekke in de leeszaal.

 

Reglement

Neem voor uw bezoek aan onze leeszaal ons leeszaalreglement door. 

 

Op maat van uw onderzoek

Het Rubenianum biedt extra dienstverlening op maat bij langlopende onderzoeksverblijven. Neem hiervoor contact op met rubenianum@stad.antwerpen.be

 

Contact

Hebt u een vraag, opmerking of (bestel)suggestie? Neem contact op via rubenianum@stad.antwerpen.be.