Call for papers

Congres: Antwerpen als Europese prentenfabriek

In 2019 wordt een congres georganiseerd door het Forum BeeldDrukPapier (BildDruckPapier, resp. PicturePrintPaper), een internationaal platform voor onderzoekers, museummedewerkers, verzamelaars en andere belangstellenden die zich bezig houden met volkskundige onderwerpen, in het bijzonder met populaire grafiek.

Het jaarlijkse congres wordt komend jaar van 2 tot 4 juni gehouden te Antwerpen, in samenwerking met het Rubenianum en het Ruusbroecgenootschap (Universiteit Antwerpen). 

Het motto voor 2019 is: “Antwerpen als Europese prentenfabriek”. Daarmee wordt uitdrukking gegeven aan het oogmerk dat de nadruk deze keer zal liggen op Vlaanderen en met name ook op Antwerpen als historisch belangrijk centrum voor de vervaardiging en verspreiding van populaire grafiek. Mogelijke bijdragen kunnen gericht zijn op thema’s als boekillustraties, centsprenten, devotionalia, speelkaarten, strips, etc. Ook historische bijdragen over bepaalde uitgevers, collecties, prentgebruik en prenthandel zijn welkom. 
De duur van een presentatie is 20 minuten. De voertaal van inleidingen is Engels of Duits. 

Aan belangstellende inleiders wordt verzocht vóór 15 januari 2019 een abstract van maximaal één A4 (incl. kort CV) te sturen aan: Bild-Druck-Papier@web.de

Voor de achtergrond en geschiedenis van dit Forum zie: https://de.wikipedia.org/wiki/Arbeitskreis_Bild_Druck_Papier

Alle activiteiten voor individuele bezoekers