Digitizing the Corpus Rubenianum Ludwig Burchard (2013-2016)

Up-to-date informatie, meer (kleuren)illustraties, downloadbaar en OCR doorzoekbaar: sinds 2014 is het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard verregaand online ontsloten.

De 19 delen van het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard die meer dan 15 jaar geleden zijn verschenen, zijn op deze website beschikbaar als downloadbare en doorzoekbare PDF-files. Een cumulatieve index op alle downloadbare delen vergemakkelijkt het zoeken.

Medewerkers van het Rubenianum leggen systematisch links tussen de gescande volumes en kunstwerkrecords in de online databank RKDimages. In de aangemaakte of bijgewerkte records over alle vermelde Rubenswerken krijgen de catalogusnotities uit het Corpus een digitale update met de meest recente bibliografische en herkomstinformatie. In tegenstelling tot de gedrukte catalogus-entries voorziet de database voor elk Rubenswerk in een (kleuren)afbeelding. De vele schilderijen en tekeningen die niet gekend waren op het moment van de publicatie van het boek worden in het kader van dit project alsnog toegevoegd. Deze online actualisering van het Corpus Rubenianum zal na het einde van het publicatieproject worden aangehouden.

Met de steun van het Digital Resources Grants Program van de Samuel H. Kress Foundation en de Vlaamse Overheid:

The Kress Foundation