Kunstwerkdocumentatie online

Vlaamse kunst digitaal in samenwerking met het RKD

Het Rubenianum documenteert Vlaamse kunst van de 16de en 17de eeuw in samenwerking met het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

Het Rubenianum en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis bundelen informatie over Vlaamse kunst van voor 1800 in de databank RKDimages. U vindt er kunstwerkbeschrijvingen met up-to-date herkomstinformatie en literatuurverwijzingen. Ze zijn geïllustreerd met zowel recente digitale afbeeldingen als gedigitaliseerde foto’s en reproducties uit de analoge beelddocumentatie van beide instellingen. Het gaat voornamelijk om schilderijen en tekeningen, maar ook sculptuur, grafiek en wandtapijten vindt u hier terug. De informatie wordt aangevuld en gecontroleerd door wetenschappelijk medewerkers van het Rubenianum en het RKD.

De Kunstwerkdocumentatie Online vormt een aanvulling op de analoge kunstwerkdocumentatie.

 

Digitizing the Corpus Rubenianum Ludwig Burchard

Binnen het project Digitizing the Corpus Rubenianum Ludwig Burchard wordt het complete oeuvre van Rubens, inclusief kopieën, door het Rubenianum systematisch in RKDimages ontsloten. U kunt de beschrijvingen gemakkelijk terugvinden door te zoeken in het CRLB online.

 

Het Rubenianum en het RKD

Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

In 2012 sloten het Rubenianum en het RKD een langdurige samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen spraken af om samen te werken rond de documentatie van vroegmoderne Vlaamse kunst in RKDimages. Voor meer informatie, zie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.