Leeszaal

De leeszaal van het Rubenianum is voor iedereen vrij toegankelijk. Met een lezerskaart kunt u online boeken en documentatie opvragen om ze ter plaatse in te kijken. Neem voor uw bezoek het leeszaalreglement door.

Algemeen

De leeszaal is voor iedereen vrij toegankelijk. U bent er welkom van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30. De leeszaal bevindt zich op de eerste verdieping van het bibliotheekgebouw aan de Kolveniersstraat 20. Met de lift is ze ook voor rolstoelgebruikers bereikbaar. 

Praktische informatie over de ligging en de jaarlijkse sluitingsdagen vindt u hier

Stukken worden na online documentaanvraag door onze medewerkers beschikbaar gesteld in de leeszaal. Ontlenen is niet mogelijk. Recente tijdschriften, boeken en catalogi en enkele referentiewerken zijn vrij raadpleegbaar. 

 

Lezerskaart en raadpleging

Lidmaatschap van het Rubenianum is gratis. Om de collecties te raadplegen hebt u een lezerskaart nodig: de A-kaart. Indien u al een A-kaart hebt, kan u zich vooraf inschrijven als lezer via het online registratieformulier. In het andere geval kan u alvast een voorlopig account laten opmaken via datzelfde formulier en wordt er ter plaatse een A-kaart aangemaakt met uw e-ID.

Met dit lidmaatschap krijgt u toegang tot de online dienstverlening van het Rubenianum. Om de gewenste titel of documentatiemap op te vragen via de online bezitscatalogus, logt u in met de cijfercode van de A-kaart als identificatie en uw geboortedatum (dd/mm/jjjj) als wachtwoord. 

 

Leeszaalreglement

Neem voor uw bezoek aan de leeszaal het leeszaalreglement door. Voor sommige stukken of collecties kunnen bijzondere voorwaarden gelden. Meer informatie krijgt u ter plekke.

 

Op maat van uw onderzoek

Het Rubenianum biedt extra dienstverlening op maat bij langlopende onderzoeken. Neem hiervoor contact op met rubenianum@antwerpen.be

 

Contact

Hebt u een vraag, opmerking of (bestel)suggestie? Neem contact op via rubenianum@antwerpen.be.