Project veilingcatalogi (2015-2019)

Het Rubenianum beheert een ruime collectie catalogi van veilinghuizen van over de hele wereld. De naar schatting 30.000 catalogi zijn geïnventariseerd, maar werden tot nog toe niet op stukniveau ontsloten. Dit project brengt daar verandering in.

30.000 veilingcatalogi op 5 jaar tijd

Om een beter beheer en een betere dienstverlening toe te laten, werkte het Rubenianum binnen het Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen (OKBV) een universeel beschrijvingsmodel uit voor de bibliografische ontsluiting van veilingcatalogi. Anet werd de eerste bibliotheekcatalogus waarin dit model geïmplementeerd werd.

Begin 2015 begon een projectmedewerker aan een vijfjarenproject waarin alle veilingcatalogi van het Rubenianum stuk voor stuk worden beschreven. Hierdoor zal iedereen het bezit kunnen doorzoeken op de gebruikelijke bibliografische toegangen (titel, auteur, uitgave,…), maar ook op gegevens van de veiling zelf: plaats en datum. 

 

Blijf op de hoogte

De actuele stand van zaken van dit project kan u terugvinden via deze link: http://anet.be/query/rub/opacrub/rub-veiling.

U kan zich abonneren op de Rubenianum Collections Newsletter om de voortgang van het project te volgen.