Steun onze werking: het Rubenianum Fund

Een uniek fundraisinginitiatief

Het Rubenianum Fund is een mecenaatsfonds dat in 2010 werd opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting. Het fonds verzamelt de nodige financiering voor de voltooiing van het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard. Daarnaast steunt het fonds de werking van het Rubenianum.

Ondersteuning voor kunsthistorisch onderzoek

  • Dankzij een intensieve fundraising kon het publicatieritme van het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard intussen aanzienlijk worden versneld. De voltooiing van de reeks is gepland voor 2020.
  • Het Rubenianum Fund ondersteunt ook het jaarlijkse Rubenianum Fellowship, een studiebeurs voor beloftevolle Amerikaanse kunsthistorici die in Antwerpen onderzoek komen verrichten naar de Vlaamse kunst van de 16de of 17de eeuw.

 

Lid worden van het Rubenianum Fund?

Wie een bijdrage wil leveren aan het kunsthistorisch onderzoek in Vlaanderen kan lid worden van het Rubenianum Fund. Naargelang van het geschonken bedrag wordt men Member (5000 euro of meer), Benefactor (25.000 euro of meer) of Trustee (meer 200.000 euro) van het Fonds.

Sponsors van het Fund ontvangen de gedrukte versie van de nieuwsbrief The Rubenianum Quarterly, worden automatisch Vriend van het Rubenshuis, nemen gratis deel aan de Rubenianumlezingen en hebben toegang tot de exclusieve jaarlijkse Rubenianum Fund Field Trips. Benefactors en Trustees ontvangen een exemplaar van elk nieuw verschenen Corpusdeel.

 

Giften en fiscaliteit

Om de werking van het Rubenianum te ondersteunen kunt u ook een kleinere bijdrage naar keuze overmaken op rekening BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) van de Koning Boudewijnstichting met vermelding ‘Corpus Rubenianum’.

In België
Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

In het buitenland
Dankzij het partnerschap Transnational Giving Europe (TGE) zijn giften vanuit 14 Europese landen fiscaal aftrekbaar in het land van de schenker.

In de Verenigde Staten
Ook Amerikaanse schenkers kunnen het Rubenianum Fund op een fiscaal aantrekkelijke manier steunen. De King Baudouin Foundation United States (KBFUS) is een ‘public charity’ naar Amerikaans recht.