Summer Course for the Study of the Arts in Flanders - The Age of Rubens

Call for applications

De zevende editie van de Summer Course for the Study of the Arts in Flanders focust op Rubens en de barok. De Summer Course brengt jaarlijks een selecte, hooggekwalificeerde groep van maximaal 18 jonge onderzoekers bijeen in Vlaanderen voor een intensief 11-daags programma van lezingen, discussies en bezoeken rond een specifiek thema van de Vlaamse kunst.

Programma

De Summer Course geeft deelnemers een duidelijk inzicht in de Vlaamse kunstcollecties uit de bestudeerde periode, in de beschikbare en gepaste onderzoekmethodes, het onderzoeksveld en de noden op onderzoeksvlak. De doelgroep zijn doctoraatsstudenten en onderzoekers aan het begin van hun (academische) carrière.

Deze editie vindt plaats van 18 tot en met 28 juni 2023.

Lezingen en bezoeken vinden plaats in Antwerpen, Mechelen, Leuven, Scherpenheuvel, Brugge, Gent, Liège en Brussel.

De voertaal is Engels.

Het voorlopige programma en alle praktische info rond kandidaatstellingen kan je raadplegen op de website van de Vlaamse Kunstcollectie.

Partners

De Summer Course is een initiatief van het KMSKA, Musea Brugge, MSK Gent, M Leuven, Mu.ZEE, Universiteit Gent, KU Leuven, het Rubenianum, het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden en de Vlaamse Kunstcollectie. Structurele content partners voor deze editie zijn: KIK-IRPA, KMSKB en KBR.

Deze editie wordt gecoördineerd door Vlaamse Kunstcollectie, Rubenianum en KMSKA.