Coronavirus COVID-19 update

De leeszaal van het Rubenianum is geopend op afspraak, al zijn verstrengde maatregelen van kracht. U kan ook nog steeds beroep doen op onze digitale dienstverlening. Evenementen mogen momenteel niet ter plekke plaatsvinden. Kunsthistorische opinies worden momenteel niet verstrekt.

Rubenianum leeszaal opnieuw geopend

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom was het Rubenianum gesloten tot en met 10 mei 2020. Sinds 11 mei kunt u opnieuw terecht in onze leeszaal, al kunnen we slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk toelaten en dit onder striktere voorwaarden: 

  • U bent elke werkdag welkom tussen 9u00-12u00 en 13u00-16u00.
  • Op voorhand een afspraak maken is verplicht. Via mail kunt u een aanvraag doen om een werkplek te reserveren. Dit kan tot 15u00 van de vorige werkdag. Uw reservatie is pas geldig na bevestiging door onze medewerkers. 
  • Alle documenten voor raadpleging dienen op voorhand aangevraagd te worden via de collectiecatalogus. Dit kan tot een uur voor opening. 
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht. U dient dat zelf mee te brengen.

U kunt daarnaast blijven beroep doen op onze digitale dienstverlening, met een maximum van 30 pagina's per aanvraag. Aarzel niet om met uw onderzoeksvraag contact op te nemen via rubenianum@antwerpen.be

U vindt meer informatie over online toegang tot de collecties op deze pagina.

Evenementen uitgesteld

Alle evenementen in het Rubenianum worden voorlopig uitgesteld. Bezoekers die reeds registreerden voor een lezing of studiedag krijgen een persoonlijk bericht. We informeren binnenkort over de nieuwe data voor de geplande evenementen.

Andere dienstverlening on hold

Het verstrekken van kunsthistorische opinies kan momenteel helaas niet gebeuren.

Bijkomende informatie

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen: www.antwerpen.be/coronavirus.

Bij vragen kan u contact opnemen via rubenianum@antwerpen.be.