Summer Course for the Study of the Arts in Flanders

Jonge kunsthistorici verdiepen zich in de Vlaamse kunst

De internationale Summer Course for the Study of the Arts in Flanders is een project van academische en museale partners uit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Leuven.

Een tiendaagse over Vlaamse kunst 

De Summer Course brengt jaarlijks een groep hooggekwalificeerde jonge onderzoekers uit binnen- en buitenland naar Vlaanderen voor een intensief, tiendaags programma met lezingen, discussies en bezoeken. Elk jaar staan een andere kunsthistorische periode en een ander thema centraal. De deelnemers maken kennis met relevante Vlaamse kunstcollecties, bibliotheken, archieven, onderzoeksinstellingen, onderzoeksmethodes en -noden. De voertaal is Engels.

 

Editie 2016: ‘The Age of Rubens in Context’

De tweede editie van de Summer Course vindt plaats in Antwerpen van 20 tot 29 juni 2016 en focust op de kunst van Rubens en zijn tijdgenoten. De samenstelling van het programma is in handen van het Rubenianum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

 

Deelnemers aan het woord

Enkele reacties van deelnemers aan de eerste Summer Course ‘The Age of Van Eyck in Context’, die in 2015 plaatsvond te Brugge. 

“A phenomenal learning experience.”
“I have made new connections and found new colleagues.”
“The amount of activities and breadth of subject matter was impressive, as was the overall logistic organization.”
“The Summer Course will have a tremendous impact on my own research and on future teaching.”
“A chance to learn from and communicate with renowned scholars in a very direct way. A very inspiring experience.”

Bekijk het programma van de Summer Course in 2015.

 

Partners

De Summer Course is een samenwerking van het Rubenianum, de Vlaamse Kunstcollectie vzw, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, het Groeningemuseum Brugge, de Universiteit Gent, de KU Leuven, het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK/IRPA) (contentpartner).

Met de steun van de Vlaamse Overheid en The Samuel H. Kress Foundation.